1149 Budapest Mexikói út 11/a  | info@x-kontroll.hu |  +36 1 222-3066

SZILÁRDTINTÁS TECHNOLÓGIA

 

Szilárdtinta

Ideje újragondolni a tintát

A szilárdtinta egy innovatív, díjnyertes színes nyomtatási technológia, melyet kizárólag a Xerox kínál. 1991-ben találták fel az oregoni Wilsonville-ben, az Egyesült Államokban, ahol napjainkban is gyártják.

A Xerox szilárdtintája könnyen használható, és lenyűgöző színes nyomtatási minőséget nyújt. Ezenkívül:  akár 90%-kal kevesebb nyomtatási hulladékot termel, mint a hasonló színes lézernyomtatók valamint hihetetlenül csekély teljes élettartamköltséggel jár.

 A jelen

Ma már több mint 1 millió szilárdtintás berendezés van használatban több ezer ügyfélnél, akik minden évben több mint 6 milliárd oldalt nyomtatnak a készülékekkel. A Xerox évről évre azon dolgozik, hogy csökkentse a működési költségeket és javítsa a teljesítményt és a minőséget. Habár a szilárdtintás technológiát eredetileg a grafikus művészetek piacára fejlesztették ki, hamar vonzóvá vált az általános irodai felhasználók számára is, könnyű kezelhetőségének köszönhetően.

Fenntarthatóság

A színes lézernyomtatókhoz képest a szilárdtinta akár 90%-kal kevesebb nyomtatási hulladékot termel, mivel nincsenek ártalmatlanításra váró kazetták, és kevesebb csomagolóanyagot kell a szemétlerakókba küldeni.

A kazetta nélküli kivitel a következő előnyökkel is jár:overview_img

 • kevesebb gyártás
 • kevesebb raktárhely
 • hatékonyabb szállítás

 

A kazetta nélküli szilárdtintának köszönhetően a felhasználónak jóval kevesebb alkatrész cseréjéről kell gondoskodnia, így csökkennek a működési költségek. Ezáltal válik olcsóbbá a színes oldalak nyomtatása.

Ha sok színes oldalt nyomtat, a Xerox szilárdtintás nyomtatóinak és többfunkciós nyomtatóinak köszönhetően jelentős, 70%-os megtakarítást érhet el a nap mint nap nyomtatott színes oldalakon. Kivételes értékhez juthat, s mindezt olyan csekély teljes élettartamköltséggel, melyet nehéz felülmúlni.

 

A szilárdtintát az egészségre ártalmatlan, műgyantaalapú polimerből készítik, mely a zsírkrétához hasonló. A szilárdtintarudak kezelése biztonságos, nem lehet kiönteni, nem folyat, és nem hagy foltot a ruhán.

 

colorqube-8900-1A ciánkék, bíbor, sárga és fekete szilárdtinta rudak egyértelmű számozást kapnak, és különleges formázásuknak köszönhetően egyszerűen beilleszthetők a megfelelő nyílásba a töltés során.

A hosszan tartó, megszakítás nélküli nyomtatás érdekében egyszerre több szilárdtintarudat is betölthet, és bármikor pótolhatja a tintát.

A gép működésekor a szilárdtinta cseppfolyóssá válik, hogy aztán ismét megszilárduljon a papíron, mindezt másodpercek alatt. A hétköznapi papír pedig minőségi, színpompás dokumentummá változik.

 

 

A szilárdtinta nyomtatási minősége

A szilárdtintás nyomtatás olyan, mint egy mini házi nyomda. Egyenletes és ragyogó képeket produkál jóformán bármilyen papírra, többek között újrahasznosított papírra is.

A különbség

A szilárdtinta egyedülállósága azokban az előnyös tulajdonságaiban rejlik, melyekkel számos területen felülmúlja a lézeres és a tintasugaras technológiát:

 • Egyenletesebb nyomtatási minőség bármilyen hordozón, így újrahasznosított papíron is
 • Használata egyszerűbb, hiszen nincs szükség kazetták betöltésére és eltávolítására, ráadásul tisztább is.
 • Kevesebb hulladék, mivel nincsenek ártalmatlanításra váró kazetták, és a felhasznált csomagolóanyag is kevesebb.
 • Alacsonyabb üzemeltetési költségek a színes lézernyomtatókhoz képest.
 • A papír nem kunkorodik fel és nem gyűrődik össze, ami a tintasugaras és a színes lézernyomtatók esetében gyakran megesik.
 • Gyorsabb, mint a tintasugaras technológia.
 • Nincs szükség speciális papírra, mint néhány tintasugaras nyomtató esetében.
 • Gazdagabb színskálát képes nyomtatni, mint a legtöbb színes lézernyomtató.
 • Kevesebb alkatrészből áll, így kisebb a meghibásodás lehetősége.
 • A konkurens gyártók nem képesek felvenni a versenyt a szilárdtintás technológiával, ezért esetleg téves információkat terjeszthetnek róla.

 

 

Ha további részletek érdeklik, esetleg kihasználná az ingyenes demo lehetőségeit, vagy mintanyomatot igényelne, küldje el nekünk nevét és telefonszámát, visszahívjuk!

 

Visszahívás

 • Kérem, ellenőrizze elküldés előtt!

 

szines